Honden


 Voeding

Een greep uit ons assortiment:  Prins, Farmfood, Huismerk, Petsnack, Royal Canin, Eukanuba, Canex.

Nieuw in ons assortiment zijn diversen huismerk kauwartikelen voor zeer scherpe prijzen. 

Er zijn vele soorten diervoeders op de markt.
De meeste voeders maken onderscheid in de verschillende levensfasen van een hond.
In elke fase heeft uw dier behoefte aan andere voedingsstoffen.
U mag er vanuit gaan dat de meeste voedingsstoffen op een juiste en uitgebalanceerde wijze verwerkt zijn. Om de weerstand van uw hond te optimaliseren kunt u altijd aanvullende vitaminen toevoegen.

Voor honden met bepaalde aandoeningen (slechte ontlasting, huidproblemen etc.) zijn speciale soorten voer op de markt. Wij adviseren u graag in het gebruik van onze producten. Doordat wij een breed pakket aan voeders hebben, kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies.

Verantwoord snoepen middels speciale snacks is lekker voor uw hond en leuk voor u om te geven! Met deze snacks kunt u uw hond op een verantwoorde wijze belonen, want deze tasten het gebit van uw hond niet aan.

 • Checklist Voeding
  Voer- en drinkbak
  Basisvoeding
  Vitaminen
  Snacks (diverse voeders)   

  

Leefomgeving

Honden hechten zich in eerste instantie aan hun baas en vervolgens aan hun omgeving. Duidelijk moet zijn wie de baas is. Een hond weet hierdoor waar hij aan toe is en zit beter in zijn vel.

Voor iedere hond is naast een vertouwde omgeving binnen, waar hij zijn eigen plek heeft, de buitenomgeving ook een noodzakelijk element. Niet alleen om de behoefte te doen, maar ook voor de nodige lichaamsbeweging.
In de meeste gevallen kunt u ervan uit gaan dat uw hond aangelijnd dient te zijn. Houd u hond goed bij u, zodat duidelijk blijft wie de baas is!
 
Een vaste, rustige plek biedt uw (jonge) hond al snel een vertrouwd nestgevoel.
Dit kan zowel in een binnen/ als een buitenverblijf zijn. Zorg wel dat uw hond een hok/ plek heeft om zich terug te trekken. Niet alle rassen zijn geschikt om dagelijks in een buitenverblijf door te brengen.

Speelgoed biedt een aangename afleiding voor uw hond en houdt hem actief. Verwen uw hond af en toe met een snack of geef hem een kluif. Kluiven en zogenaamde floss-toys dragen ook bij aan een sterk gebit!

 • Checklist Leefomgeving
  Mand/ Hok
  Riemen en halsbanden (met adresgegevens)
  Speelgoed
  Floss-toys

 

 

Verzorging

De juiste voeding is een goede basis voor een mooie vacht. Aan de vacht van uw hond kunt u veel afleiden betreffende het gestel.  Afhankelijk van het soort vacht kunt u deze regelmatig verzorgen met een goede kam of borstel.

Uw hond kan last krijgen van vlooien of ander ongedierte, hier zijn naast de bekende vlooienbanden en sprays ook speciale shampoos voor.
Vlooien kunnen naast jeuk ook lintwormen overbrengen. Worminfecties kunnen ernstige schade toebrengen, variërend van beschadigingen aan organen en weefsel tot darmproblemen, ernstige vermagering en bloedarmoede.
Sommige spoel- en lintwormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens! De overheid adviseert hierom 2 x per jaar uw huisdier preventief te ontwormen.

Nagels dienen regelmatig geknipt te worden, om ingroeien tegen te gaan. Daarnaast bieden we diverse oog- en oor verzorgingsmaterialen voor uw hond.

 • Checklist Verzorging
  Vlooienband/druppels
  Vlooienspray/ kammen borstels
  Nagelschaar
  Wormenkuren
  Shampoo
  Medicinale ondersteuning (Rustgevende druppels bij vuurwerk etc.)

 

 

adres
Buitenwatersloot 123
2613 TC Delft
telefoon
+31(0)6 38021514