Vogels

    


Chiazaad, een zaadje met vele voordelen voor de algehele conditie van uw vogels.

 

Chia zaad bevat boordevol Omega 3 vetzuren.
Geen enkele plantaardige bron bevat zoveel Omega 3 vetzuren als het Chia zaad. De omega 3 vetzuren zijn de zogenaamde ‘goede’ vetten waar niet zo makkelijk aan te komen is ze zitten in bijvoorbeeld vis. Omega 3 vetzuren zijn de grootste bron van DHA 
(Docosahexaenoc acid). Het interessante hieraan is dat de hersen-celmembranen voor het grootste gedeelte bestaan uit deze vetzuren. Hierop zijn dan ook de conclusies gebaseerd dat Omega vetzuren (EFA’S) de cognitieve functies verbeteren, zoals een beter vermogen, meer energie etc. De mucopolysacchariden vormen ook een soort lijmlaag op de darmwand zodat ziekte veroorzakende bacterien weinig schade kunnen veroorzaken en het herstel van het darmslijmvlies bij darminfecties bevorderd wordt.

 


Zorg ook voor de buitenvogels!

De winter ligt weer achter ons en de vogels gaan weer op zoek naar een geschikte broedgelegenheid. Als u dan uw tuin voorziet van nestkasten en voederplaatsen, zullen de vogels zich meer op hun gemak voelen en u een mooi uitzicht geven! Hieronder treft u enkele voorbeelden uit ons assortiment.                                   trendy vogelhuisjes vanaf € 10.50 

                                            keramiekbollen € 11.50


 

                                             water en voederschalen vanaf € 17.50


                                                    leistenen voederhuisjes vanaf € 14.99


   diverse raamhangers vanaf € 1.99


Introductie

Vanuit onze eigen passie en enthousiasme voor de vogels zijn we 35 jaar geleden begonnen in de vogelhandel. Al snel kwam dit tot een dierenwinkel die voor alle dieren een ruime keus aan voeders en andere artikelen in huis heeft.  Al deze jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het kweken van kanaries en het ontwikkelen van producten voor de professionele kweek. Mondiale naamsbekendheid werd bereikt met onze eigen ontwikkelde producten (zie ook www.sukses.tv).

Kennis en liefde over deze dieren werd een generatie doorgegeven. Naast producten voor de professionele vogelliefhebbers, bieden we ook voor de gezelschapsvogels een compleet assortiment aan voeders en materialen voor een prettige leefomgeving.
Natuurlijk wordt ook gedacht aan de vogels in het wild, die moeite kunnen hebben met het vinden van voeding of beschutting.

 Voeding

Een greep uit ons assortiment: Sukses Vogelvoeders, Beyers en Huismerk zaden, Top Insect diepvriesvoeders (buffalo wormen en pinky's), Comed artikelen; Winmix, Comedaves, Megabactin, Kuurolie en badzout, Witte molen sijzenzaad, Home Shield (bestrijding van bloedluis). 

Ons assortiment zaden

Wij bieden verschillende soorten voeders aan voor de kweek- en gezelschapsvogels.
Ook aan de hoenderachtige en duiven wordt gedacht.

Omdat er een enorme diversiteit aan vogelsoorten en daarmee ook aan voeding is, adviseren wij u graag. De juiste voeding voor een sterke weerstand, mooi verenkleed en een goed gestel.
Een uitgebalanceerde voeding is voor uw vogels een essentieel gegeven.
Alle diervoeders die wij aanbieden komen hierin tegemoet.

 

Verantwoord snoepen middels speciale snacks is lekker voor de beestjes en leuk voor de verzorgers om te geven! Schelpen (sepia) houden de snavels van uw vogel op de juiste lengte.

Naast voeding bieden we ook vele soorten supplementen die bijdragen aan een prima algehele conditie van uw dier.

 • Checklist Voeding
  Basisvoeding (zaad), Krachtvoer
  Vitaminen & Voedingssupplementen
  Drink- en voerbakjes
  Voerautomaat

  


Leefomgeving

Zoveel vogels, zoveel kooien.
Iedere soort vogel heeft specifieke eisen aan het soort kooi waarin ze leven.
Denk hierbij aan het verschil in ruimte en de spijlen van de kooi.
Papegaai-achtige (agaporniden, valkparkieten, halsbandparkieten etc.) hebben meer ruimte nodig als kanaries en gezelschapsparkieten.
Hoenderachtige en duiven hebben weer meer ruimte nodig als kanaries en parkieten.

Alle kromsnavels (papegaai- en parkietachtige) hebben een kooi nodig met horizontale spijlen om in te kunnen klimmen en springen. Op deze wijze blijven uw vogels beter in conditie. Stokjes, spiegeltjes, schommeltjes en klimtouwen bieden uw vogel afwisseling.

 

Voor de kwekers hebben we een breed assortiment aan nestkastjes, broedblokjes, broed- en kweek kooien. Om ongedierte (luis en mijt) tegen te gaan bieden we diverse producten, die zowel in de verblijfplaatsen als op de vogels zelf te gebruiken zijn, BV Home Shield.

Nadat de verblijfplaats van uw vogel(s) goed is schoongemaakt, kunt u de grond voorzien van diverse soorten bodembedekking, denk hierbij aan beukensnippers, schelpenzand en/ of maïskorrel.

Wij adviseren u graag welk materiaal het meest geschikt is voor uw vogel(s)!

 • Checklist Leefomgeving
  Kooi + toebehoren
  Ongediertebestrijders
  Nestmateriaal
  Bodembedekking
  Speelgoed
  Badhuisje

 

Verzorging

Naast de innerlijke verzorging, dienen vogels ook uiterlijk verzorgd te worden.
Nageltjes dienen regelmatig geknipt te worden, om ingroeien tegen te gaan.
Het verendek verzorgt een vogel doorgaans zelf goed.
Met een badje kan deze verzorging ondersteund worden.

Voor kwekers zijn speciale producten in omloop. Omdat iedere vogelsoort dient te voldoen aan specifieke eisen bij wedstrijden, adviseren wij u graag op maat over de mogelijkheden.

 • Checklist Verzorging (uiterlijk)
  Nagelschaartje
  Waspoeder/ badzout
  Kleurstoffen
  Medicinale ondersteuning (Wormmiddel)
adres
Buitenwatersloot 123
2613 TC Delft
telefoon
+31(0)6 38021514